Home / Business / Topul celor mai scumpe hoteluri scoase la vânzare
amfiteatru

Topul celor mai scumpe hoteluri scoase la vânzare

Spatiicomerciale.ro, proiectul destinat promovarii proprietăților comerciale dezvoltat de Imobiliare.ro, prezintă un clasament al celor mai scumpe hoteluri și complexuri hoteliere scoase la vânzare la nivel național. Acesta include atât unități de cazare cu tradiție de pe litoral, cât și imobile moderne, de până la patru stele, situate în zona centrală a Capitalei. Pe lista celor mai interesante zece astfel de proprietăți se numără și un complex turistic amplasat într-o zonă montană.

 

  1. Complex hotelier Neptun-Olimp

Pe primul loc în clasamentul celor mai scumpe unități de cazare din România se situează un complex hotelier de pe litoral, listat pe Spatiicomerciale.ro la un preț de 30 de milioane de euro. Situat la 38 de kilometri sud de Constanța, în Mangalia (stațiunea Neptun-Olimp), acesta este format din trei unități de cazare, toate structurate pe parter și șapte etaje, ce cumulează peste 750 de camere (majoritatea cu vedere spre mare). Hotelul Amfiteatru (clasificat la două stele) dispune de o suprafață utilă de aproape 10.800 de metri pătrați și este compus din 334 de camere. Hotelul Belvedere (două stele) se întinde pe circa 7.800 de metri pătrați și cuprinde 229 de camere. Format din 209 camere, hotelul Panoramic ocupă aproximativ 6.800 de metri pătrați utili.

  1. Hotel situat ultracentral în Arad

În Arad, zona ultracentrală, un hotel cu o capacitate de cazare de 40 de camere (cu două paturi) și două apartamente este disponibil spre vânzare la un preț de 25 de milioane de euro. Unitatea de cazare include un restaurant de 200 de locuri, bucătărie complet dotată și utilată, sală de conferințe (80 de locuri), sală de fitness etc.

  1. Hotel în centrul Bucureștiului

În zona centrală a Capitalei (Universitate-Magheru), un hotel de trei-patru stele, potrivit anunțului de vânzare, are un preț cerut de 18,95 milioane de euro. Structurat pe parter și 13 etaje, imobilul este amplasat pe un teren de 1.100 de metri pătrați, dispune de o capacitate de cazare de 127 de camere și oferă un grad mediu de ocupare de 50%.

  1. Hotel 4 stele în Cotroceni

Tot în București, zona Cotroceni, un hotel clasificat la patru stele, cu o capacitate de cazare de 78 de camere, poate fi achiziționat cu 8,5 milioane de euro. Amplasat pe un teren de 1.800 de metri pătrați, acesta este compus din două corpuri de clădire: cea dintâi (S+P+4E) funcționează din anul 2000, iar cea de-a doua (S+P+8+9E parțial) din 2009. Imobilul cuprinde două săli de conferințe (cu un total de 140 de locuri), bar și restaurant de 50 de persoane.

  1. Complex turistic în Râșnov-Bran

În zona Râșnov-Bran, un complex turistic amplasat pe un teren de peste 80.000 de metri pătrați are un preț de vânzare de 8,5 milioane de euro, potrivit Spatiicomerciale.ro. Oferind vedere asupra munților Bucegi, Piatra Craiului și Postăvarul, acesta este format din mai multe corpuri de clădire: o vilă (D+P+E+M) cu nouă camere de trei stele, plus facilitățile aferente; o pensiune (S+P+E+M) de aproximativ 1.000 de metri pătrați utili, cu 22 camere de cazare (categoria trei stele), plus dependințe; o pensiune-hotel (P+E+2M) de 1.500 metri pătrați, cu o capacitate de 34 de camere și apartamente (de trei și patru stele). Printre facilitățile oferite se numără un restaurant-foișor de 160 de locuri, sală de conferințe de 400 de locuri, bar-restaurant de 70 de locuri, dar și un grajd cu 19 cai de rasă și manej în aer liber și acoperit.

  1. București, Unirii, 40 de camere

Cu 6,5 milioane de euro poate fi achiziționat un alt hotel în centrul Capitalei (zona Unirii), de data aceasta cu o capacitate de 40 de camere (dintre care opt clasificate la 3 stele și 34 la 4 stele). Amplasat pe un teren de 880 de metri pătrați, imobilul a fost construit în anul 2000 și cuprinde un restaurant de 100 de locuri, sală de conferințe de 60 de persoane și sală de mese și evenimente de 90 de locuri.

  1. Hotel Sport, Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca, zona Grigorescu, Hotel Sport este scos la vânzare pe Spatiicomerciale.ro la un preț de 6 milioane de euro. Construit în anul 1981, pe un teren de circa 6.200 de metri pătrați, acesta dispune de 127 de camere și o suprafață utilă de aproape 3.800 de metri pătrați. Imobilul a fost renovat în 1999 și în 2011-2012 și dispune de restaurant, terasă, săli de conferințe etc.

  1. Hotel Vulturul, Venus

În stațiunea Venus, hotelul Vulturul, cu o capacitate de 206 camere (simple, duble sau apartamente), are un preț cerut de 5,5 milioane de euro. Structurat pe 13 etaje, imobilul a fost renovat în anul 2013 și dispune de restaurant de 400 de locuri, terasă de 300 de locuri, săli de conferințe de 200 de locuri și parcare de 2.300 de metri pătrați.

9. Complex Cap Aurora

În Mangalia, un alt complex hotelier, de data aceasta amplasat în stațiunea Cap Aurora, poate fi achiziționat cu 5,2 milioane de euro. Construit în 1973, acesta este format din două unități de cazare: Hotel Onix (P+7E), ce dispune de 237 de camere, și Hotel Safir (P+5E), cu o capacitate de 106 camere.

10. Complex Fântânele, Cluj

În stațiunea Fântânele, din județul Cluj, un complex format din două hoteluri și amplasat pe un teren de circa 63.000 de metri pătrați, are un preț cerut de cinci milioane de euro. Construit în anul 1974 și renovat în 2005, Hotelul Bianca are o capacitate de cazare de 30 de camere (și apartamente). Construit tot în 1974, dar încă nerenovat, Hotelul Radu este compus tot din 30 de camere.

Foto: amfostacolo.ro

About Fulvia Meirosu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>