Home / Business / Immochan a investit 60 milioane euro in Coresi Shopping Resort din Brasov
coresi floare

Immochan a investit 60 milioane euro in Coresi Shopping Resort din Brasov

Centrul comercial Coresi, dezvoltat pe fosta platformă Tractorul din Braşov, a fost deschis vineri, obiectivul dispunând de o suprafaţă de 45.000 metri pătraţi şi fiind închiriat în proporţie de 96%.

Investiţia pentru Coresi Shopping Resort este estimată la 60 de milioane de euro, scrie Mediafax, iar proiectul include un centru de distracţii indoor şi o zonă de cinema, cu o suprafaţă de 3.200 metri pătraţi pentru opt săli digitale, o galerie comercială de 32.000 metri pătraţi şi 2.400 de locuri de parcare.

Immochan va investi în următorul an circa 12 milioane euro în dezvoltarea celei de-a doua faze a zonei comerciale din proiectul Coresi din Braşov şi în lucrări de demolare, urbanizare şi dotare cu utilităţi a terenului unde va începe în 2016 construcţia zonei rezidenţiale.

 “Cea de-a doua fază a proiectului de retail va avea o suprafaţă închiriabilă de 13.500 metri pătraţi dintre care 7.500 metri pătraţi sunt deja ocupaţi de cinci operatori care au închiriat spaţii cuprinse între 460 şi 2.400 metri pătraţi. World Class a închiriat 2.900 metri pătraţi, iar pentru ceilalţi nu avem acordul final pentru a le dezvălui numele”, a declarat Tatian Diaconu, directorul general al Immochan, la conferinţa de presă în care a anunţat deschiderea centrului comercial.
Lucrările de construcţie vor începe în mai, iar spaţiile vor fi livrate retailerilor în 2015.

Iniţial, planurile Immochan erau să înceapă construcţia acestei faze în 2016, însă, datorită cererilor chiriaşilor, compania a devansat termenul.

Pentru 2016, Immochan are în vedere începerea construcţiei complexului rezidenţial de 2.000 de apartamente, pe o suprafaţă de 22 de hectare, terenul urmând să fie pregătit pentru dezvoltarea blocurilor în etape succesive, corespunzătoare fazelor de construcţie.

“În următorul an vom investi aproximativ 12 milioane euro în a doua fază a zonei de retail (8 milioane euro, inclusiv terenul) şi pentru lucrările de demolare, urbanism şi utilităţi pentru terenul pe care vom începe zona rezidenţial (4 milioane euro)”, a spus Diaconu.

Coresi este dezvoltat pe fosta platformă Tractorul din Braşov, pe un teren de 100 de hectare. Coresi Shopping Resort are o suprafaţă de 45.000 metri pătraţi, este închiriat în proporţie de 96% şi a presupus o investiţie de 60 milioane de euro.

Centrul comercial cuprinde 110 magazine, din care 35% branduri locale, un centru de distracţii indoor, o zonă de cinema, un hipermarket Auchan şi 2.400 de locuri de parcare.

În primă fază, Immochan îşi propune să atragă 8 milioane de vizitatori pe an, iar în următorii ani să ajungă la 10 milioane. Veniturile din chirii sunt estimate la circa 6 milioane euro pe an.

coresi

Auchan România şi Immochan sunt parte a grupului francez Auchan, controlat de familia Mulliez. Auchan deschide al 33-lea hipermarket din România în centrul comercial Coresi din Braşov.

Auchan România, care a încheiat anul trecut cu afaceri de peste un miliard de euro, potrivit directorului general al companiei, Frederic Bellon, deschide vineri al 33-lea hipermarket al reţelei, la Braşov, în centrul comercial Coresi, dezvoltat de Immochan, divizia imobiliară a grupului francez.

Acesta este al doilea hipermarket Auchan din Braşov, are o suprafaţă de 13.800 metri pătraţi şi oferă o gama de 60.000 de produse alimentare şi nealimentare.

Primul magazin al grupului din Braşov este unul dintre fostele hipermarketuri Real cumpărate de la grupul german Metro şi care a fost remodelat sub brandul Auchan City.

“Este un moment foarte important pentru Auchan România, prin deschiderea celui mai mare centru comercial şi a celui mai mare hipermarket Auchan din România, din afara Capitalei, în cadrul unui amplu proiect de regenerare urbană din Braşov realizat de Grupul Auchan”, a declarat Frederic Bellon, directorul general Auchan România.

El a arătat, într-o conferinţă de presă la Braşov, că investiţiile grupului în oraş totalizează acum 85 milioane de euro, incluzând prima faza a Coresi (investiţie de 60 milioane de euro) şi primul hipermarket Auchan.

În noul hipermarket Auchan vor lucra 350 de persoane, în total grupul ajungând în România la peste 11.000 angajaţi. Suprafaţa de vânzare a hipermarketurilor din România este de 276.500 metri pătraţi.

“Suntem bine în România. Vrem să fim o companie locală, deşi acţionarii nu sunt români, dar echipa noastră este aproape 100% locală. Este important să proiectăm pe viitor un umăr de magazine însă trebuie să verificăm pas cu pas dacă putem crea valoare adăugată stabilă şi durabilă. În 2014 Cifra de afaceri a Auchan România a depăşit un miliarde de euro şi estimă creştere pentru 2015″, a adăugat Belon.

Grupul a finalizat în prima parte a anului trecut remodelarea celor 20 de hipermarketuri Real cumpărate de la grupul german Metro în 2012, care a triplat practic reţeaua retailerului în România, iar în decembrie a deschis al 32-lea magazin, fiind prezent în 18 oraşe. Auchan a plătit 257 milioane euro pentru achiziţia celor 20 de hipermarketuri Real din România, inclusiv a spaţiilor în care funcţionează o parte din magazine şi galeriile comerciale ataşate, potrivit unui raport al companiei franceze.

După integrarea acestor hipermarketuri, Auchan România a încheiat anul 2013 cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fără taxe, de peste două ori mai mari comparativ cu 2012. Cumulat, afacerile Auchan şi Real au generat pierderi de 15 milioane de euro în 2013.

coresi 2

About Fulvia Meirosu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>